Svédmasszázs

A svédmasszázs az egyik legismertebb nyugati masszázsfajta, egészen az ókori görög-római kultúráig visszavezethető. A svédmasszázs már az ókori kultúrákban is közkedvelt gyógyító, rehabilitációs eljárás volt . A gyógyító hatás mellett meg kell említenünk a rehabilitáció fontosságát is, hiszen a svédmasszázzsal képesek vagyunk megrövidíteni a sérülések utáni lábadozást, és megakadályozzuk a nem használt izmok sorvadását.

A nagy stressz miatt sokan küzdenek alvászavarokkal, kimerültek, rossz a közérzetük. Ezek a panaszok garantáltan csökkenni fognak, mivel a masszázs megnyugtat, elősegíti a relaxációt, enyhíti az álmatlanságot, összességében segíti a test egészséges működését. A svédmasszázs nemcsak a testre hat . Ezzel a kezeléssel megszüntethetjük a problémáink okozta stresszes, feszült állapotot a testben. Visszanyerhetjük testünk rugalmasságát, ellenálló képességét, ami a szellemünkre is azonos hatással van. Segítségével kapcsolatba kerülünk és hatást fejthetünk ki az idegrendszerre.
A klasszikus svédmasszázs kezelés 60, illetve 90 perc, ami az egész test kezelését magában foglalja (lábfej, láb, kéz, kar, arc, hát fenéktől a tarkóig). Ezen kívül megkülönböztetünk részmasszázsokat, melyek közül a legkedveltebb a hát és vállöv masszázsa, de korlátozódhat csak a lábbak, masszázsára is.

A masszázst antiallergén, méregtelenítő krémmel, illetve illatos olajakkal végzem.

A hát és vállak masszázsakor a csípőtaréjtól a tarkóig, oldalirányban a karon a felkar feléig dolgozok. A masszázst simító fogásokkal kezdem, mely segít az ellazulásban és a masszázsra történő ráhangolódásra. Ezután erősebb és mélyebbre ható fogások következnek. Ezeknél a fogásoknál már érzékelhető a felpezsdült vérkeringés, a fájdalmak oldódása és az izmok lazulása. A masszázs legfontosabb részét képezik a gyúró fogások, melyek az izmok csontos alapjuktól történő elemelése zajlik.

Amennyiben frissítő típusú masszázsra vágyik, úgy befejezésként ütögetéseket végzek, relaxációs masszázs esetében ezeket elhagyom.

Legvégül a hátizmok, és izompólyák nyújtását végzem.

Gógymasszázs

A gyógymasszázs a svédmasszázs fogásain alapul, nagymértékben hasonlít ahhoz. Gyógymasszázst mindenképpen azoknak javaslom, akik fájdalmaktól szenvednek, valamint trauma utánirehabilitációban, illetve orvosi kezelésen vesznek részt. A fájdalom oka sokféle lehet: munkahelyi ártalom (tartós állás, ülés, terhek emelése), rossz testtartás, anatómiai elváltozások.

Leggyakoribb betegségek a sérv, gerincferdülés, merev hátizmok, helytelen testtartás, kopások.

Az izmok ellazítása, a véráramlás fokozása után kimozgatást végzek, mely lazítja az izmokat és szalagokat, oldja a spasztikus állapotokat. A masszázs során a beteg testrészre kiemelt figyelmet szentelek.

Az orvosi kezelések mellett kiemelkedő hatékonysággal segít a fájdalmak oldásában, a rehabilitációban. Tartós kezelések esetén megelőzhetőek a komolyabb sérülések, valamint segíti a gyógyulási folyamatot.

A masszázs csupán kiegészítő, a gyógyulást elősegítő kezelésként végezhetjük.

A masszázst indokolt esetben orvosi rendelvényre, illetve anélkül végezhető. Az első kezelést konzultáció előzi meg, melyre az orvosi leleteket is hozza magával.

Méregtelenítő mézes masszázs

Mézet ősidők óta alkalmaznak a gyógyászatban propolisz magas vitamin, enzim és ásványi anyag tartalma miatt. A speciális masszázsfogásokhoz használjuk a mézet. Serkenti a vérkeringést és ezáltal a sejtek anyagcsere-folyamatait is. Segítségével hatásosabban tudjuk az izmokat kimozgatni, valamint tisztítja, méregteleníti az egész testet. A mézes masszázs terápia hatásaiként tapasztalható a test általános állapotjavulása teljesítmény növekedése és az immunrendszer erősödése révén a szervezet ellenálló képessége is jelentősen javul.
A mézes masszázs alkalmazása rendkívül hatékony a következő esetekben: gerincbántalmak, nyak-, váll- és hátfájdalmak, reumatikus panaszok, izületi problémák, fájdalmak, neuralgiák, visszatérő fertőzések (de nem a fertőző időszakban), krónikus kimerültség

Wellness hátmasszázsok

A wellness hátmasszázsoknál a masszázskrém mellett csokit, illetve mézet használok. Azoknak ajánlom, akik testi-lelki felüdülésre és mély relaxációra vágynak. A kezelés 45-50 perc hosszú, és ezalatt minden adott a teljes ellazuláshoz.

Csokis-mézes hátkezelés

Dupla csokis hátkezelés

Tripla csokis hátkezelés

Az évszázadok óta afrozidiákumnak tartott csokoládé antioxidáns hatású, így gátolja a szervezet sejtjeinek károsodását, valamint az öregedést is lassítja. Emellett hidratálja és feszesíti a bőrt, amit egyúttal bársonyosan simává tesz, pótolja a hiányzó ásványi anyagokat. A csokoládé közismert endorfint termelő hatása révén segíti úgy a bőr, mint a test és a lélek harmonikus feltöltődését.

A méz zel történő kezelés esetéban tiszta termelői mézet használok. A méz magas enzim, vitamin ásványianyag tartalma mélyen beszívódik a bőrbe, és vitalizálja, frissíti azt.

A wellness masszázsok elsősorban relaxációs jellegűek. A feszültségek oldása mellett a hát bőrének kezelése is a célja, melynek eredménye selymes és lágy bőr.

A kezelés csokoládés bőrradírozással kezdődik, mely eltávolítja az elhalt hámréteget, és előkészíti a bőrt a hatóanyagok jobb beszívódására. A bőrradírt nedves kendővel lemosom, majd ezt követi egy 20 perces hátmasszázs, mely a gerinc melletti izmokra, vállak közötti területre és nyaktájékra koncentrál.

A csokis-mézes hátkezelés során meleg mézet folyatok a hátra és relaxáló mozdulatokkal a bőrbe masszírozom, majd a vendéget betakarva magára hagyom néhány percre relaxálni. A háton maradt mézet maradéktalanul lemosom, a vendég zuhanyzás nélkül tud távozni.

A dupla csokis hátkezelés a masszázs során csokoládés gél felvitelével, majd néhány perc magányos relaxálással végződik. A kezelés végén a hátat nedves kendővel lemosom, a vendég zuhanyzás nélkül távozhat.

A tripla csokis hátkezelés annyiban tér el a dupla csokistól, hogy a masszázs ebben az esetben csokoládé olajjal történik.

Aromaolajas masszázsok

Az aromaolajak mind az egész test masszázsánál használhatók.

A mély relaxálás eléréséhez és intenzív élmények megéléséhez megfelelő segítséget nyújtanak az illatok. A masszázshelységbe lepvé már az ott fogadó illat jelzi, hogy most valami jóra kell felkészülnünk. Az illatok nagyban elősegítik a masszázsra hangolódást, az ellazulást. A bőr a masszázs után még sokáig megőrzi az aromaolajok illatát, és visszatérve stresszes környezetünkbe előidézek a kellemes perceket.

Választható aromaolajak: narancsos-fűszeres, levendula, csokoládé

Aromaterápiás masszázs

A virágok, gyümölcsök, levelek, gyökerek jellegzetes illatát nagyrészt a bennük felhalmozódott illóolajok adják. Az illóolajok erősen „koncentrált” természetes anyagok, amelyek a növények fennmaradásában játszanak fontos szerepet.

Az illóolajok hatásai:

Az aromaterápiás masszázs a test és lélek összekapcsolásának legjobb módja. A masszázs kezdetén az aktuális lelkiállapotot felmérve személyre szabott olajat készítek, mely semleges illatú (de nem semleges hatású) bázisolaj és magas minőségű illóolajak keveréke. A masszázs során az illóolajak kétféleképpen is hatnak szervezetünkre: hatóanyagai mélyen a bőrbe szívódnak, és bekerülnek a véráramba, valamint belélegezve kerülnek a véráramba és belsőleg fejtik ki hatásukat.

A masszázs 30 perces, menete megegyezik a hátmasszázs menetével.  

Fejfájás elleni arc- és nyakmasszázs

A fejfájások leggyakoribb oka a mindennapos stressz és az ezt követően fellépő állandó feszültség, rossz alvás, görcsös izmok.

Az állandó feszültség spasztikus izmokhoz vezet: kényszeredett nyaktartás, felhúzott és görcsösen tartott vállak jellemzik. Legtöbb esetben megfigyelhetjük az arc izmainak remegését és feszülését is. A spasztikus izomállapot a kapilláris erek elzáródsához vezet, így a vérkeringés és anyagcsere blokkolásához. A feszült és vértelen állapot gyakori fejfájáshoz, mindennapos gyógyszerhasználathoz vezet.

Az arc és nyakizmok masszázsa során oldom az izmok feszültségét, javítom a vérkeringést és anyagcserét.

A masszázs hanyatt fekve zajlik a fejbőr, arc, nyak, dekoltázs és tarkó átdolgozásával, majd a nyak kimozgatásával. Időtartama 20 perc.

Cellulit masszázs

Az ösztrogén nevű női nemi hormon fellazítja a kötőszöveteket, ami lehetővé teszi, hogy a helytelen életmód következtében, kialakuljon a cellulit. A lazább, rugalmasabb kötőszövet kevésbé ellenálló, ezért a kötőszövetek közé zsír rakódhat le. Narancsbőr leggyakrabban a combokon, a fenéken, a hason és a karokon alakulhat ki. Súlyosabb formájában az elváltozás már fájdalmas, gyulladásban van.

A masszázs erőteljes, sokszor fájdalmas fogásokkal zajlik, mely során átgyúrjuk a kötőszövetet és segítünk a nyirokkeringés beindításának, a tárolt méreganyagok ellszállításának. A cellulit kezeléseket legjobb kúraszerűen végezni, minimum 5 alkalommal néhány napos eltéréssel. Kedvezően segíthetjük az eredményt megnövelt folyadékbevitellel, testmozgással, diétával, salaktalanítást elősegítő étrendkiegészítő termékek fogyasztásával .A kezelés végén néhány cm-es fogyást is elérhetünk, bőr feszesebbé, rugalmasabbá, selymesebbé válik. Fontos a kúraszerű alkalmazás, egy-két masszázzsal eredményt nem tudunk elérni.

A masszázs speciális, vérkeringést fokozó paprika, fahéjtartalmú krémekkel történik, melyek néhány óráig bőrpírt és bőrmelegséget okoznak.

A cellulit kezelések több formában vehetők igénybe:
-masszázs speciális krémmel (felülettől függő időtartam)
-masszázs speciális krémmel, tekercselés (tekercselés min 45 percig)
- szauna, masszázs és tekercselés

Egyéb szolgáltatások

Fülgyertyázás : Fülgyertyázás ajánlott orvosi vélemények alapján: fülzúgás, fülkürthurut, mandulagyulladás, nátha, melléküreg-gyulladás, fülbe sugárzó fülkörnyéki fájdalom, dugulás, fejfájás, szédülés, halláscsökkenés (amennyiben fülzsír vagy gomba okozza), fülvérkeringési zavarok.
Ellenjavallat: gennyes folyamatoknál, műdobhártya beépítés esetén, agyrázkódás, agyműtét, koponyaalapi törés, lyukas dobhártya, daganatos megbetegedésnél. A kezelés módja: a fület, a fül környékét, arcüreget, homloküreget, nyakat és a nyaki nyirokcsomók területét előkészítjük egy vérbőséget fokozó masszázzsal, hogy a felszabaduló szenny képes legyen a keringésbe bejutni. Nagyon kellemes eljárás, kellemetlen érzésről még senki sem számolt be.
Minden esetben mindkét fület kezelni kell, továbbá kezelés után 24 óráig por, piszok, víz nem mehet a fülekbe. Nagyon lényeges, hogy a fülgyertyázást követően semmit nem szabad a fülekbe cseppenteni, és semmiféle eszközzel a fülzsírt a fülekből kipiszkálni nem szabad. Soha ne gyertyázzuk meg önmagunkat!

Hátpealing kezelés : a hát bőrének átmasszírozása bőrradírozó hatású készítménnyel. Segít megszabadulni az elhalt hámrétegtől, frissíti és megújítja a bőrréteget. Alkalmazása után a bőr selymes tapintású. A kezelés során a hátat először tonikkal tisztítom meg, majd felviszem a bőrradírt és ezzel masszírozom a hátat kb 5 percig. A kezelés végén a hátat nedves ronggyal megtisztítom. Különösen ajánlott azoknak, akik a hátukon pattanásokkal, mitesszerekkel küzdenek.